Pedikyr

Pedikyr

Pedikyr är en skönhetsbehandling av fötter, tår och naglarna på tårna. Vanligtvis består pedikyr av filning av fötter, nagelfilning samt lackning av naglarna på tårna. En populär pedikyr är att rita tånaglarna i flera färger och med fansatifulla mönster.

Pedikyr brukar anses vara kosmetisk behandling och fotvård mer av en medicinsk behandling.

Pedikyr mer än bara naglar

När man gör pedikyr och får fotvård är detta mer än bara skapa vackra naglar. Det viktigaste är att få bukt med eventuella problem och smärta som man har i fötterna så som t.ex. liktornar, hälsporrar, hälsprickor eller förhårdnader.

Manikyr

Många blandar samman de två skönhetsbehandlingarna manikyr och pedikyr vilket inte är samma sak. Manikyr är nagelvård av fingernaglarna och händerna.
Pedikyr är fotvård och tånaglarna och fötterna.

Att få fina naglar utan pedikyr

Dina naglar kan om du har tur vara naturligt vackra utan mycket pedikyr. Det finns flera sätt att få finare fötter och naglar. Förutom att mekaniskt påverka naglarna med nagelfilar och nagellack kan mån också påverka naglarna kvalité med vad man äter och hur man vårdar sina händer.

Råd för att få perfekta naglar utan pedikyr

Du kan utan pedikyr påverka ditt utseende och kvalité på dina fötter och tånaglar med ett par enkla råd:

Perfekta naglar utan pedikyr
  • Naglarnas kvalité beror till bland annat på vad du äter. Dålig mat är fet snabbmat, snasks och godis eftersom den maten försämrar kvalitén på naglarna.
  • Naglarna består mest av proteiner och därför är det viktigt att få i sig rätt proteiner som finns i yoghurt, mjölk och kött.
  • Genom att använda strumpor mycket minskar du fötternas och naglarnas slitage och då minskar även behovet av fotvård och pedikyr.
  • Rökning påverkar kroppens möjligheter att producera fina naglar.
  • Smörj in och återfukta fötterna, tårna och naglar regelbundet med lotion och nagelolja.

Köp nagelvårdsprodukter hos


Allt intressant om nagelvård

Här finns allt du behöver veta on nagelvård och nagelbehandlingar men även mycket kul och vackra naglar.Meny - Nagelvård
Till förstasidan på www.nagelvard.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ManikyrFörlängningNaglarNyheter