Naglar

Naglar

Naglar är hårda utväxter av keratin (ett svavelhaltigt protein) som återfinns lägst ute på fingrar och tår hos de flesta däggdjur. Hos människan och vissa andra djur kallas naglar för naglar men hos andra djur kallas naglarna till exempel klor, hovar eller klövar. Keratin är även det protein som bygger upp håret på alla hårbeklädda varelser.

Att få fina naglar

En nagel kan om man har tur och jobbar för det vara naturligt vacker utan att den behöver vårdas allt för mycket. Det finns flera sätt att få finare naglar. Förutom att mekaniskt påverka naglarna med nagelfilar och nagellack kan mån också påverka naglarnas kvalité med vad man äter och hur man vårdar sina händer och naglar.

Råd för att få perfekta naglar

Man kan lätt få finare naglar om man följer nedanstående 6 grundråd:

Perfekta naglar
  • Dina naglars utseende och kvalité beror till stor grad av vad du äter. Godis, chip och annan fett mat med mycket socker är inte till fördel för dina naglars naturliga utseende.
  • Eftersom naglarna består av proteiner bör du också äta proteiner som t.ex. fil eller yoghurt. LCHF-kost är bra för naglar och hår.
  • Skydda dina händer och naglar med hjälp av handskar när de utsätts för kemikalier eller slitage.
  • Använd gummihandskar när du diskar eller städar.
  • Rök absolut inte, detta kan ge bestående missfärgningar på naglarna från cigaretten och rökningen påverkar kroppens möjligheter att producera fina naglar.
  • Återfukta dina händer och naglar med handkräm och någon typ av nagelolja.

Manikyr

Manikyr

När du går på manikyr så får du hjälp av en professionell och ibland utbildad nagelexpert. De flesta som arbetar med manikyr kan hjälpa dig med många olika behandlingar av naglarna. De du kan få hjälp med för at vårda naglarna på en salong eller hos nagelterapeut är:

Sjukdomar som kan drabba naglarna

Nageltrång, nagelsvamp och blånagel är de vanligaste åkommorna eller sjukdomarna som kan drabba en nagel.

Köp nagelvårdsprodukter hos


Allt intressant om nagelvård

Här finns allt du behöver veta on nagelvård och nagelbehandlingar men även mycket kul och vackra naglar.Meny - Nagelvård
Till förstasidan på www.nagelvard.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ManikyrFörlängningNaglarNyheter