Manikyr

Manikyr

Manikyr är en skönhetsbehandling av en ofta utbildad nagelexpert för fingrarna och för händerna. Vanligtvis består manikyr av nagelfilning och omformande av fingernaglarna samt applicering av nagellack i i en eller flera färger. En populär manikyr är att måla naglarna i mönster eller ha små figurer.

De flesta som arbetar med manikyr kan också hjälpa till med nagelförlängning, göra avancerande mönster från mallar eller på fri hand på naglarna men de kan även ge dig rekommendationer hur du ska också råd och tips på hur du ska sköta dina naglar.

Pedikyr

Många blandar samman de två skönhetsbehandlingarna manikyr och pedikyr vilket inte är samma sak. Manikyr är nagelvård av naglarna på fingrarna och händerna själva.
Pedikyr är vård av fötterna och naglarna på tårna.

Att få fina naglar utan omfattande manikyr

En nagel kan om man har tur och jobbar för det vara naturligt vacker utan att den behöver vårdas allt för mycket. Det finns flera sätt att få finare naglar. Förutom att mekansikt påverka naglarna med nagelfilar och nagellack kan mån också påverka naglarna kvalité med vad man äter och hur man vårdar sina händer

Råd för att få perfekta naglar utan manikyr

Du kan utan manikyr påverka ditt utseende och kvalité på dina naglar med ett par enkla råd:

  • Naglarnas kvalité beror till bland annat på vad du stoppar i dig. Onyttig mat som t.ex. snabbmat, snasks och godis påverkar kvalitén på naglarna negativt.
  • Naglarna består av proteiner och därför blir naglarna starkare och finare om du äter proteiner så som mjölk, kött och yoghurt.
  • Välj rätt typ av nagelförlängning som inte löser upp och förstör dina naglar.
  • Genom att använda handskar minskas fingrarnas exponering när de utsätts för kemikalier eller slitage och då minskar även behovet av manikyr.
  • Använd alltid gummihandskar då du diskar eller städar.
  • Rökning ger missfärgningar på naglarna som inte går bort och röknigen påverkar även kroppens möjligheter att producera fina naglar.
  • Smörj in och återfukta naglar och fingrar med nagelolja och handlotion.

Nagellack

Nagellack användas nästan vid all manikyr och syftar både till att skydda naglar och göra naglarna attraktiva.

Nagelpenslar

Speciella nagelpenslar används alltid av de som arbetar med manikyr istället för de enkla penslarna som brukar sitta i locken på nagellacksburken.

Olja för naglar

Det finns flera olika oljor som används vid manikyr där mandel-, sesam-, jojobaolja är de som används mest.

Nagelförlängning

Nagelförlängning är en lite mer avancerad typ av manikyr som kostar en del. Normal används två olika metoder för nagelförlängning.

  • Fiberskulpterade nagelförlängningar
  • Akrylisk nagelförlängning är det normala sättet att förlänga naglarna vid manikyr. Denna metod är den som håller bäst eftersom den är starkast och mest tålig.

Nagelförstärkning

Ifall du har naglar som lätt går av är det bra att förstärka naglarna. Ofta sker nagelförstärkningen genom att gelé läggs i ett tunt på nagelns utsida för att därefter härdas med hjälp av UV-ljus.

Köp nagelvårdsprodukter hos


Allt intressant om nagelvård

Här finns allt du behöver veta on nagelvård och nagelbehandlingar men även mycket kul och vackra naglar.Meny - Nagelvård
Till förstasidan på www.nagelvard.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ManikyrFörlängningNaglarNyheter